Најнови објави

Blog img
РаботаИнтересноУспешна приказна

Успешната приказна на Ангел Ивановски како Junior Full-Stack Developer

Ангел Ивановски кој ни доаѓа од Битола и има 20 години ќе ни каже нешто повеќе околу неговата работа како junior full-stack developer во компанијата Клу...

Објавен: 22 јун 2023 14:24
Image

Самодоверба

ИнтересноСамодоверба

Според дигиталниот речник на македонскиот јазик самодоверба значи доверба во себеси, во сопствените можности и способности.Во психологијата терминот сам...

Image

Започнување на кариера

РаботаПраксаИнтересноЗапочнување на кариера

Секој од нас уште како дете сонувал за некоја професија. Некој сакал да стане доктор, некој фризер, некој пожарникар, а некој едноставно сонувал и сакал...

Image

Волонтерство

ИнтересноКомуникацијаВолонтерство

Денес ќе ви зборувам на темата “Волонтерство”. Оваа тема е доста актуелна во последно време. Секојдневно се одржуваат безброј настани како во склоп на е...

Image

Меморандум за соработка помеѓу Bintern и ИДТ

НовостиСклучена соработка

Приказната за Bintern успешно продолжува да тече во етерот. Денес склучивме соработка со нов едукативен партнер – соработник од неформалното образование...

Image

Основни типови на комуникација

ИнтересноКомуникација

Комуникацијата вклучува размена на информации помеѓу два или повеќе субјекти со користење на разни кодови кои тие можат да ги пренесуваат.Ефективната ко...

Image

Интервју за работа

РаботаПраксаИнтересно

Најпрво би сакала малку подетално да ве информирам за тоа што значи поимот интервју.Ако пребарате на википедија за интервју како дефиниција ќе го најдет...

Image

Работодавачот Елена Митевска за практикантските програми

РаботаПраксаИнтересноУспешна приказнаИнтервју

Наш соговорник во ова интервју е Елена Митевска, Senior Development Consultant во Mecoms, која ќе ни одговори на прашањата околу соработката со Bintern,...

Image

Активно барање на работа

РаботаПракса

Најпрво би сакала малку подетално да ве информирам за тоа што значи активно барање на работа.

Image

Дигитален личен бренд

ИнтересноДигитален маркетинг

Најпрво би сакала да ви го дефинирам поимот личен бренд. За таа цел ќе го искористат цитатот од Џеф Безос, основачот на Амазон кој рекол “Личниот бренд ...